OKUMA YAZMA KURSLARI

OKUMA YAZMA KURSLARI

22.02.2024 43

1. ve 2. kademe ilkokuma yazma kursları, kayıt şarları, sınav takvimleri ile ilgili açıklamalar...

 

Okuma-Yazma Kurslarımız Zorunlu ilköğretim çağında dışında bulunan ve okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımız için Halk Eğitimi Merkezleri bünyesinde okuma-yazma kursları düzenlenmektedir.

 

I. KADEME OKUMA-YAZMA KURSU: Bu kursta "Yetişkinler İçin I. Kademe Eğitimi Programı" uygulanır. Programın süresi 120 saattir. Programa katılanların öğrenme durumlarına göre bu süre uzatılabilir. I. Kademe Okuma-Yazma Kursları halk eğitimi merkezlerine bağlı olarak uygun görülen her yerde açılabilir. Katılan yetişkinlere okuma ve alıştırma kitapları ücretsiz olarak verilmektedir. Kurslara katılmak için en yakın halk eğitimi merkezi veya en yakın bir eğitim kurumuna başvuru yeterlidir. Kurs açılması için katılımcı sayısı şartı yoktur. I. Kademe Okuma-Yazma Kursunu başarı ile bitiren yetişkinlere "Okuryazarlık Belgesi" düzenlenmektedir. Kendi kendine ya da değişik yöntemlerle okuma yazma öğrenenler, halk eğitimi merkezlerine başvurdukları takdirde sınava alınırlar, sınavda başarılı olanlara "Okuryazarlık Belgesi" verilmektedir. Okuryazarlık Belgesi'ne sahip olanlar II. kademe kurslarına katılmaya hak kazanırlar.

 

II. KADEME EĞİTİMİ KURSU: Bu kursta Yetişkinler İçin İkinci Kademe Eğitimi Programı uygulanır. Program süresi 180 saattir. Bu programı tamamlayan yetişkinler ilköğretim programının ilk beş yılına denk bilgi ve beceri kazanırlar. Yetişkinler için ikinci kademe eğitimi kursları için katılımcı sayısı şartı yoktur. Başvurular halk eğitimi merkezlerine yapılır. Bu kursları başarı ile bitirenlere "Yetişkinler Eğitimi İkinci Kademe Başarı Belgesi" verilir. Bu belge ilköğretim okulunun ilk beş sınıfına denk sayılır. Bu belgeye sahip olanlar Açık İlköğretim Okulunun altıncı sınıfına kayıt yaptırma hakkına sahip olurlar.

 

1. KADEME SEVİYE TESPİT SINAVLARI

 

Yeni Alınan Karar Gereği Aşağıdaki tarihlerin dışında da sınavlar hafta içi her gün yapılabilmektedir.

 

Sınav İçin Gerekli Evraklar:

 

1-Nüfus kimlik cüzdanınızın aslı ve bir fotokopisi

 

(Yanınızda kurşun kalem ve silgi getiriniz)

 

Okuma-Yazma Sınavına Kayıt İçin Gerekli Olan Evraklar:

 

1- Okur-Yazarlık Belgesi veya ilkokul 4. veya 5. sınıftan ayrıldığınıza dair öğrenim belgesi

 

2- Kimlik fotokopisi

 

3- Kayıt dilekçesi

 

NOT: Okuma-yazma sınavlarına katılabilmeniz için sınav tarihinden en az 5 gün önce kurumumuza başvurup kayıt işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

 

I. KADEME OKUR-YAZARLIK SEVİYE TESPİT SINAVI:

 

Hiç okula gidememiş ancak kendi kendine okuma-yazmayı öğrenmiş vatandaşlarımız bu sınava girerek okur-yazarlık belgesi alabilmektedirler. I.Kademe Okur-yazarlık Sınavı vatandaşlarımızın başvurusu üzerine her gün yapılabilmektedir.

 

I.kademe Okur_yazarlık Sınavına Kayıt İçin Gerekli Evraklar: 1- Kimlik fotokopisi 2- Kayıt dilekçesi

 

2. KADEME SEVİYE TESPİT SINAVLARI

 

Sınavlar 4 dersten 1 günde yapılır.

 

1. Gün: Türkçe - Fen ve Teknoloji - Sosyal Bilgiler- Matematik

 

(Yanınızda kurşun kalem ve silgi getiriniz)

 

 

İLETİŞİM

Adres:
ÜMMÜHAN MAHALLESİ GÖLCÜK SOKAK ÇANAKKALE AYVACIK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BLOK NO 4 AYVACIK / ÇANAKKALE


Telefon
(286) 712 3155


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın